DE L´AUTOGOVERN VALENCIÀ EN LA MEMÒRIA COL·LECTIVA AL DRET CIVIL VALENCIÀ I EL NOSTRE ANCORATGE COL·LECTIU I SINGULAR EN LA GLOBALITZACIÓ.

Autor:
ESTELLÉS PERALTA, PILAR MARÍA
Editorial:
Tirant lo Blanch
Páginas:
324
Edición:
1
Fecha de publicación:
11/11/2021
ISBN:
9788413976341
28,40
Entrega en 48/72 horas

    Esta obra te per objectiu ampliar i aprofundir en el passat històric i jurídic dels valencians i en la nostra singularitat com a poble a nivell social i jurídic. És per això que s’analisen les causes de per què la Comunitat Valenciana que és un territori en passat foral propi no té reconegut el seu dret civil com sí que el tenen Catalunya, Balears, Aragó, País Basc, Navarra i Galícia. Per otra banda, s’evidenciat que 2016 va ser un any nefast per a la Comunitat Valenciana a causa dels pronunciaments per part del Tribunal Constitucional de tres sentències que han conduït a l’actual situació de pràctica derogació del Dret civil valencià i que alguns valenciàns consideren com a culminació d’un vell agravi.

    Així mateix s’aborda un anàlisis jurídic entorn de la possibilitat de recuperació del Dret Civil Valencià dins del marc constitucional i europeista. Conscients que la solució a tot això, en benefici de la recuperació de la capacitat llegislativa és costosa i molt gravosa per als valencians i podria pensar-se que escassament viable jurídicament, es planteja com més factible una solució política que òbriga el camí a la reforma de la Constitució per a que s’amplien les competències en matèria civil d’alguns territoris, com el de la Comunitat Valenciana


Relacionados

¿Quieres conocer las últimas novedades?