COPRINCIPAT D’ANDORRA, EL. Evolució històrica i desenvolupament institucional.

Autor:
BARTUMEU MARTÍNEZ, ISIDRE
Editorial:
Tirant lo Blanch
Páginas:
509
Edición:
1
Fecha de publicación:
15/09/2023
ISBN:
9788411694872
42,75
Entrega en 24/48h

    Allò que durant molt de temps fou conegut mitjançant una imprecisió sàviament mesurada amb el nom de Valls d'Andorra havia estat per als juristes un motiu de perplexitat i d'interrogació. La singularitat de les seves institucions públiques defugia, rebel, tota classificació i tot esforç d'encaix de la seva organització institucional dins alguna de les categories del dret públic.

    El treball permet explicar no sols la institució dels Coprínceps, el cap de l'Estat andorrà, institució tan peculiar i distintiva, caracteritzant-la en la seva essència, sinó també el seu paper i la influència decisiva en el desenvolupament històric d'Andorra i la seva configuració actual.

    El futur institucional d'Andorra seguirà estant marcat per les vicissituds que s'esdevinguin entorn de la relació, sempre sotmesa a pressió, entre els dos ordres institucionals que l'han format i que hi són presents: els Coprínceps i les institucions de base popular i representativa. No és una situació d'equilibri fàcil de mantenir, ni tampoc de mesurar i valorar, perquè juga amb categories singulars i excepcionals, poc conegudes i experimentades en els sistemes comparats.

Relacionados

¿Quieres conocer las últimas novedades?